Workshop: Ontdek je purpose en haal meer uit jezelf

Op 27 oktober 2022 kwam in Amsterdam een bijzondere groep mensen samen. Professionals die werkzaam zijn in de maatschappelijke zorg, duurzaamheidsexperts, werkzoekenden én medewerkers van Verden. De reden? De eerste Purpose Workshop ging van start. Onder leiding van Inner Journey Guide Stephan van Gelder gingen alle aanwezigen op onderzoek uit naar dát wat hen beweegt in hun werk- en privéleven.  

Over de workshop
Werken doe je een groot deel van je leven. Juist daarom is het zo belangrijk dat je werk doet waar je voldoening uit haalt. Toch weten we uit ervaring dat veel mensen niet goed weten wát dat precies is.

Om het netwerk van Verden – bestaande uit collega’s, professionals die we al aan een betekenisvolle baan geholpen hebben én werkzoekenden – te ondersteunen in hun zoektocht, organiseren we Purpose Workshops. Deze workshop is een onderdeel van het ontwikkelprogramma van Verden en één van de manieren waarop wij onze missie waarmaken.

De workshop begon met een korte medidatie, geleid door Stephan van Gelder.

De Purpose Workshop werd begeleid door Stephan van Gelder, initiatiefnemer van Inner Journey Guide. Stephan helpt mensen bij het bewust ontdekken van hun purpose. Door gericht vragen te stellen, maar ook door relevante theorie te bieden, geeft Stephan richting en helpt mensen groeien. Het doel? Dat mensen ontdekken hoe zij alles uit zichzelf en hun leven halen.  

Vervolgsessies
De workshop van 27 oktober was de eerste van een serie. Dat betekent dat de deelnemers samen de eerste stap zetten om hun purpose te onderzoeken. Inner Journey Guide Stephan ging samen met de deelnemers op zoek naar dromen, ambities en struikelpunten.

Waar dromen de deelnemers van en hoe kunnen ze dit in hun leven betekenisvol neerzetten? Het antwoord op deze vraag is natuurlijk niet in één middag helder. Daarom wordt hier in vervolgsessies verder op ingezoomd.

Deelnemers delen tijdens de workshop waar zij energie van krijgen.

Voor wie?
Regelmatig start een nieuwe groep deelnemers om op ontdekkingsreis te gaan. Het mooie van deze bijeenkomst is dat we geen onderscheid maken tussen medewerkers van Verden, opdrachtgevers of mensen die via ons werken. Juist die verschillende invalshoeken maken de workshop zo interessant.

Dus, vraag jij je weleens hoe jij een bijdrage kan leveren aan onze wereld of op welke manier jij je talenten (nog) nuttiger kan inzetten? Dan is deze workshop ook voor jou heel waardevol.

Meld je hier aan om deel te nemen en we sturen je een uitnodiging. Je kan zelf kijken welke startdatum het best in jouw agenda past.

Update

Voor 2022 hebben we plekken over op donderdag 29 november. De datums voor 2023 maken we binnenkort bekend.

maurik-500-500-50-cropped

Auteur

Maurik Griep
Maurik Griep is mede-oprichter bij Verden. Hier houdt hij zich bezig met het uitdragen van het belang van betekenisvol werk en het vinden van je purpose. Werk is namelijk een fantastische manier om iets bijzonders met je leven te doen.

Neem contact met ons op

Neem contact met ons op