Sociaal Beheerder

Heb jij affiniteit met wonen, leefbaarheid en heb je organisatietalent? Dan hebben wij in het team Wijkregie een leuke uitdagende baan voor een enthousiaste Sociaal Beheerder

Wat ga je doen?


Als sociaal beheerder krijg je de kans om bij te dragen aan de leefbaarheid in een Hillegomse wijk, in samenwerking met netwerkpartners en buurtbewoners. Elke dag brengt nieuwe uitdagingen met zich mee, waarbij je voortdurend schakelt tussen verschillende taken, zoals het oplossen van overlastmeldingen en het organiseren van buurtbijeenkomsten. Samenwerken zit in je DNA, omdat alleen gezamenlijke inspanningen leefbaarheid en veiligheid kunnen verbeteren.Je gebruikt je wijkplan als leidraad, waarin de doelstellingen voor de wijk staan beschreven, en werkt nauw samen met de wijkbeheerder en andere collega’s. Op basis hiervan ontwikkel je gerichte actieplannen om mogelijke knelpunten in de wijk aan te pakken.

In deze rol fungeer je als spil in het web en weet je je netwerk effectief in te zetten om resultaten te behalen. Zo werk je bijvoorbeeld samen met projectleiders om bewoners tijdig en volledig te informeren over sloop- en nieuwbouwprojecten en groot onderhoud. Je hoofdtaak is gericht op het sociaal begeleiden van bewoners bij conflicten, het aanpakken van woonoverlast, onrechtmatige bewoning, woonfraude en het uitvoeren van huisbezoeken, bijvoorbeeld samen met een collega van de Incasso-afdeling bij huurachterstanden. Je bent bekend met de grenzen van je functie en verwijst indien nodig door naar de juiste instanties.

Wie zijn wij?

Deze woningcorporatie streeft ernaar dat alle individuen toegang hebben tot kwalitatieve huisvesting, ongeacht hun inkomensniveau of eventuele fysieke, psychologische, persoonlijke, of sociale beperkingen, inclusief nieuwkomers in Nederland. Zij ontwikkelt en onderhoudt sociale huurwoningen die passen bij de behoeften van een gevarieerde groep mensen. Daarnaast voorziet zij personen met een middeninkomen van woningen in de vrije sector. Op deze manier draagt de organisatie bij aan het vergroten van de kans voor woningzoekenden om een geschikte woning te vinden in de regio. Deze inzet is een bron van trots voor de organisatie, die zich dagelijks met toewijding en enthousiasme inzet voor dit doel.

Wat wordt er van jou verwacht?

 • Je beschikt over een hbo-niveau en hebt een opleiding afgerond in een sociaal (juridische) richting. Bij voorkeur heb je kennis van huurrecht, maar het is essentieel dat je bereid bent om je hierin te verdiepen.
 • Je hebt minimaal twee jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare functie. Het is een pré als je bekend bent met de sociale kaart in de betreffende regio.
 • Je bent bedreven in het voeren van constructieve gesprekken en bent in staat om te bemiddelen bij conflicten. Ervaring met of kennis van mediation is een pluspunt.
 • Een optimistische instelling typeert jou, waarbij je uitdagingen ziet in plaats van problemen. Je staat stevig in je schoenen en hebt natuurlijk gezag.
 • Actieve samenwerking en het overschrijden van grenzen van je functieprofiel schrikken jou niet af. Je bent sociaal- en communicatief vaardig.
 • Met enthousiasme neem je deel aan teamvorming en bouw je relaties op met externe samenwerkingspartners. Je bent een geboren verbinder.
 • Hoewel de belangen van de organisatie altijd voorop staan, toon je begrip voor de klant en anticipeer je op hun behoeften en wensen.
 • Je kunt goed schakelen tussen operationele taken en het behalen van jaardoelen.
 • Flexibiliteit is voor jou geen probleem; je bent bereid om af en toe buiten reguliere kantoortijden te werken.

Wat kan je van ons verwachten?

Bij ons draait alles om jou. Daarom hechten we veel waarde aan een persoonlijke benadering en zorgen we goed voor jou. We staan open voor gesprekken over hoe we de juiste balans kunnen vinden tussen werkplezier, jouw persoonlijke groei en een eerlijke beloning. Wat je van ons kunt verwachten:

 • Een veelzijdige rol binnen een klantgerichte organisatie;
 • Een energiek team van collega’s staat klaar om je te verwelkomen;
 • Een deeltijdse positie van 24 uur per week, met mogelijkheid tot uitbreiding tot 32 uur;
 • Salarisschaal I van de CAO-Woondiensten;
 • Deze aanstelling begint met een contract van één jaar, met de intentie tot verlenging en een vast contract.

Tot snel

Heb je nog vragen? Dan kun je contact met mij opnemen.

Gerelateerde vacatures

Kan jij goed omgaan met weerstand en weet jij ten alle tijden jouw focus te richten op de veiligheid van het kind? Lees dan snel verder!

Vacature: Gebiedsregisseur | Aantal uur: 32 -36 We streven ernaar om onze huurders meer te bieden dan alleen een plek om te wonen; we willen een thuis creëren waar ze zich echt thuis voelen. Samenwerking met de gemeente en zorg- en welzijnsinstanties is cruciaal. De Gebiedsregisseur leidt onze inspanningen in de aandachtswijken om perfect aan te sluiten bij de gemeenschapsbehoeften. Wil jij het verschil maken? We ontmoeten je graag!

Vacature: Allround Woonconsulent De medewerker Sociaal Beheer heeft als hoofddoel het handhaven en verbeteren van de leefbaarheid en het vergroten van de sociale veiligheid in het werkgebied door samen te werken met externe partijen. De functie vereist aandacht voor kwetsbare individuen, het vermogen om tussen verschillende niveaus te schakelen, het initiëren en uitvoeren van projecten, en een sterke persoonlijkheid. Ben jij dit?

Vind jij het ook belangrijk een bijdrage te leveren aan de diverse Amsterdamse samenleving? Word dan Jeugd- en gezinswerker in één van de teams in Amsterdam voor 28 tot 36 uur per week!

Neem contact met ons op

Neem contact met ons op