KCC medewerker | 32 tot 36 uur per week

Ben jij een professioneel en klantgericht persoon met uitmuntende communicatieve vaardigheden? Heb je ervaring in het behandelen van diverse klantvragen en ben je bekend met de processen binnen de woningcorporatie? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat kan jij verwachten als KCC medewerker?

Op de afdeling Klantencontact is elke dag dynamisch en als Medewerker Klantenservice beantwoord je een breed scala aan vragen, variërend van persoonlijke ontmoetingen aan de balie tot telefoongesprekken, e-mails en contact via sociale media. Als het gezicht van de woningcorporatie is jouw doel om huurders zo goed mogelijk bij te staan, zodat ze tevreden ophangen. Op het ene moment verstrek je informatie aan potentiële huurders over het huurproces, terwijl je op een ander moment iemand helpt met een betalingsregeling. Niet elke situatie verloopt vlekkeloos, en soms komt er een huurder met een klacht. In zulke gevallen komen jouw vaardigheden naar voren, en weet je deze situaties zo adequaat mogelijk op te lossen. Het merendeel van de vragen handel je zelfstandig af, maar mocht iets zeer specialistisch zijn, dan verwijs je de klant door naar de juiste afdeling.

Onze organisatie is voortdurend in ontwikkeling, en jij bouwt daar actief aan mee. Je hebt bewezen ervaring met het merendeel van de taken.

Wat wordt er van jou verwacht?

Je hebt succesvol een MBO-opleiding afgerond en kunt minimaal 2 jaar ervaring aantonen in een dienstverlenende klantomgeving. Je bezit een servicegerichte instelling en combineert dit met het snel kunnen schakelen tussen verschillende systemen. 

Wat kan je van ons verwachten?

Bij ons draait alles om jou. Daarom hechten we veel waarde aan een persoonlijke benadering en zorgen we goed voor jou. We staan open voor gesprekken over hoe we de juiste balans kunnen vinden tussen werkplezier, jouw persoonlijke groei en een eerlijke beloning. Wat je van ons kunt verwachten:

  • Uitstekende arbeidsvoorwaarden;
  • Mogelijkheden voor opleiding en training;
  • Flexibiliteit of stabiliteit, afhankelijk van jouw voorkeur.

Tot snel

Heb je nog vragen? Dan kun je contact met mij opnemen.

Gerelateerde vacatures

Ben jij een ervaren projectmanager met een passie voor nieuwbouwprojecten? Ben jij op zoek naar een uitdagende functie bij een gerenommeerde woningcorporatie in Noord-Holland? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wij zijn op zoek naar een gedreven en resultaatgerichte Projectmanager Nieuwbouw die verantwoordelijk zal zijn voor de realisatie van diverse nieuwbouwprojecten binnen onze woningcorporatie. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het gehele project, vanaf de ontwikkelingsfase tot en met de oplevering. Je draagt zorg voor een efficiënte en effectieve uitvoering van de projecten, waarbij je altijd streeft naar de hoogste kwaliteit.

Vacature: Sociaal Projectleider Neem een essentiële rol aan in de projecten van deze woningcorporatie! Als bewonersbegeleider speel je een cruciale rol bij sloop, renovatie en vastgoedverbeteringsprojecten. Je bent er om individuele bewoners te ondersteunen, hun woonwensen te begrijpen en hen discreet te informeren over terugkeermogelijkheden. Door nauw samen te werken met projectontwikkelaars en woonconsulenten, maak je een echte impact op het leven van bewoners.

Vacature: Kwaliteitscoördinator| 28-36 uur In de rol van kwaliteitsborgingsmedewerker werk je samen met je collega om het kwaliteitsborgingsproces te coördineren en te sturen binnen het gehele realisatieproces van grote nieuwbouwprojecten. Je draagt ook verantwoordelijkheid voor eventuele nazorg. Samen met het team werk je aan het opzetten van het kwaliteitsplan, de aansturing, coördinatie, toetsing en het toezicht op de uitvoering. Daarnaast verstrek je technisch advies tijdens de plan- en contractvorming en werk je nauw samen met de projectontwikkelaar en projectleider.

Vacature: Coördinator Vastgoedbeheer | 28-36 uur Jaarlijks werk je samen met het team aan het opstellen van de integrale meerjarenonderhoudsplanning en -begroting voor het planmatig onderhoud. Je bent vertrouwd met het GROTIK-principe en het optimaliseren van onze werkwijze is een uitdaging waar het team de komende jaren voor staat. Vanwege de toenemende complexiteit en omvang van installatietechniek in het planmatig onderhoud, ligt hier een specifieke focus.

Neem contact met ons op

Neem contact met ons op