Jeugd- en Gezinswerker

Vind jij het ook belangrijk een bijdrage te leveren aan de diverse Amsterdamse samenleving? Word dan Jeugd- en gezinswerker in één van de teams in Amsterdam voor 28 tot 36 uur per week!

Wat ga je doen?

Als jeugd- en gezinswerker, vervul je een cruciale rol binnen het team, waarbij je met een uiteenlopende groep gezinnen werkt die diverse vragen en behoeften hebben. 

Jouw taken omvatten:

Ondersteunen van kinderen, jongeren, ouders en gezinnen: Je bent voornamelijk bezig met gezinnen die te maken hebben met complexe problematiek. Je bent betrokken bij deze gezinnen voor langere periodes en neemt samen met collega’s leiding in het uitstippelen van richtinggevende acties. In crisissituaties ben jij degene die direct moet schakelen. Je stelt (veiligheids)plannen op, biedt ondersteuning zelf en/of schakelt andere professionals in.

Wijkgericht werken: Je werkt op diverse locaties in de wijk, waaronder scholen, gezinnen thuis en buurthuizen. Dit zorgt ervoor dat je goed zichtbaar bent voor de gezinnen in Amsterdam. Je richt je voornamelijk op het toevoegen van expertise bij complexe veiligheidszaken en neemt een voortrekkersrol in deze zaken.

Deskundigheid en brede benadering: Je begrijpt hoe je je moet positioneren binnen een gezinssysteem en bent in staat om zowel individueel als samen met collega’s te reflecteren tijdens intervisie- en casuïstiekbesprekingen. Binnen het team fungeer je als vraagbaak binnen jouw eigen expertisegebied en bied je ondersteuning aan collega’s. Daarnaast draag je bij aan het verbeteren van methodieken en werkprocessen met betrekking tot complexe en meervoudige problematiek, zowel binnen als buiten de organisatie.

Kortom, als jeugd- en gezinswerker werk je intensief met gezinnen met complexe problematiek, waarbij je een cruciale rol speelt in het bieden van ondersteuning, het coördineren van acties en het bijdragen aan het verbeteren van processen en methodieken binnen het wijkteam en daarbuiten.

Wie zijn wij?

In de functie als jeugd- en gezinswerker kom je via Verden te werken bij een van de grootste organisaties in Noord-Holland. Ze beschikken over verschillende teams in Amsterdam waar je als jeugd- en gezinsprofessional aan de slag kan. Er is ook een gedragswetenschapper beschikbaar om mee te sparren.

Wat wordt er van jou verwacht?

Je hebt ervaring in het werken met gezinnen specifiek met meervoudige en complexe en/of veiligheidsproblematiek;

Je hebt een relevant en afgerond hbo-diploma. Denk aan bijvoorbeeld Pedagogiek, Social Work (profiel Jeugd), SPH, MWD.


wat kan je van ons verwachten?

Je salaris valt in schaal 10 van de cao Jeugdzorg: minimaal € 3310,84 en maximaal € 4973,88 op basis van een fulltime dienstverband van 36 uur.

Tot snel

Heb je nog vragen? Dan kun je contact met mij opnemen.

Gerelateerde vacatures

Ben jij op zoek naar een uitdagende en belangrijke functie waarin je een bijdrage kunt leveren aan de veiligheid van gezinnen in Noord-Holland? Dan ben jij misschien wel de medewerker Veilig Thuis die wij zoeken voor 28 tot 36 uur per week!

Ben jij een enthousiaste en empathische professional met een passie voor het werken met gezinnen? Wil je graag werken voor een welzijnsorganisatie in Flevoland? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Ben jij een enthousiaste en gedreven jeugdprofessional? Heb je ervaring in het werken met jongeren en hun gezinnen? En wil jij bijdragen aan de ontwikkeling en ondersteuning van jeugd in Noord-Holland? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Kan jij goed omgaan met weerstand en weet jij ten alle tijden jouw focus te richten op de veiligheid van het kind? Lees dan snel verder!

Neem contact met ons op

Neem contact met ons op