Jeugd- en Gezinsprofessional

In Amsterdam hebben we een gezamenlijk doel: kinderen en jongeren van alle nationaliteiten moeten zich zo optimaal mogelijk kunnen ontwikkelen. Vind jij het ook belangrijk een bijdrage te leveren aan de diverse Amsterdamse samenleving? Word dan Jeugd- en Gezinsprofessional in één van onze wijkteams voor 24 tot 36 uur per week!

In onze wijkteams ondersteunen we kinderen, jongeren, gezinnen en ouders met diverse vraagstukken: van preventieve opvoedvragen tot aan complexe casuïstiek. Als professional heb je algemene basiskennis en kunde op diverse doelgroepen en thema’s. Daarnaast kan je op een thema specifieke kennis hebben. Voor deze functie zoeken we een professional met specifieke kennis van en ervaring met het werken met gezinnen met meervoudige en complexe en/of veiligheidsproblematiek.

  • Je biedt passende opvoed- en opgroeiondersteuning aan kinderen, jongeren en ouders in Amsterdam als Jeugd- en Gezinsprofessional in één van onze wijkteams;
  • Jouw caseload bestaat grotendeels uit gezinnen met complexe casuïstiek. In samenwerking met collega’s neem jij het voortouw en zet je richtinggevende acties uit;
  • Je bent veelal langdurig betrokken bij gezinnen met complexe casuïstiek. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van een plan, biedt zelf ondersteuning en/of schakelt andere professionals in. Samen met het gezin en de netwerkpartners ga je na of de ondersteuning en hulpverlening loopt en de resultaten worden behaald.


In de functie als jeugd- en gezinsprofessional kom je via Verden te werken bij een van de grootste organisaties in Noord-Holland. Ze beschikken over verschillende teams in Amsterdam waar je als jeugd- en gezinsprofessional aan de slag kan. Er is ook een gedragswetenschapper beschikbaar om mee te sparren.

  • Je hebt een relevant en afgerond hbo-diploma. Denk aan bijvoorbeeld Pedagogiek, Social Work (profiel Jeugd), SPH, MWD;
  • Je hebt ervaring in het werken met gezinnen specifiek met meervoudige en complexe en/of veiligheidsproblematiek.
  • Je salaris valt in schaal 10 van de cao Jeugdzorg: minimaal € 3310,84 en maximaal € 5036,05 op basis van een fulltime dienstverband van 36 uur.

Tot snel

Heb je nog vragen? Dan kun je contact met mij opnemen.

Gerelateerde vacatures

Raak jij enthousiast van het idee dat je als begeleider een grote rol speelt in behandeling en begeleiding van cliënten tussen de 13 en 23 jaar oud? Lees dan snel verder!

Word jij enthousiast van het idee om als begeleider jongeren en hun gezinnen te ondersteunen, zodat ze samen weer de regie over hun leven kunnen nemen? Lees dan snel verder.

Ga jij aan op op behandeling van stoornissen en op een gezonde en veilige terugkeer van de patiënten in onze maatschappij, lees dan snel verder.

Ben jij een enthousiaste consulent Wmo die met jouw expertise in het sociaal domein en hands-on-mentaliteit het verschil kan maken? Lees dan gauw verder.

Neem contact met ons op

Neem contact met ons op