Business Controller

Vacature: Business Controller | Aantal uur: 32-36 Als Business Controller ben je niet alleen een cruciale schakel binnen teams zoals klantadvies en Wonen & Verhuur, maar ook een waardevol aanspreekpunt voor stafafdelingen of ESG-gerelateerde zaken, afhankelijk van overleg. Je gaat verder dan het opstellen van financiële rapportages; je creëert toekomstgerichte management- en stuurinformatie. Regulier overleg met teamcoördinatoren en de manager staat centraal, waarbij gezamenlijk doelen, KPI’s, en strategieën worden besproken. Je gaat dieper in op de echte informatiebehoefte achter elke vraag en speelt een actieve rol in het identificeren van kansen en bedreigingen. Je onderscheidt je door niet alleen advies te geven, maar ook door kritisch na te denken over de meest effectieve en efficiënte inrichting van bedrijfsprocessen. Jouw betrokkenheid en proactieve houding dragen bij aan een doelgerichte aanpak van zakelijke uitdagingen.

Wat ga je doen?
Een actieve bijdrage leveren aan de financiële gezondheid van de organisatie door betrokkenheid bij het opstellen van begrotingen, Tertaalrapportages en externe verantwoordingsrapporten.
Bedrijfsresultaten periodiek grondig analyseren, interpreteren en helder rapporteren, met een focus op Key Performance Indicators (KPI’s). Samen met het Business Control team advies verstrekken aan het management omtrent doeltreffende maatregelen.
Actief meewerken aan de ontwikkeling van betrouwbare en real-time sturingsinformatie in Business Intelligence (BI).
Proactief inspelen op veranderingen in wet- en regelgeving en, indien nodig, stakeholders en toezichthouders adviseren over de implicaties.
Optreden als sparringpartner voor de afdelingen Wonen & Verhuur en Klantadvies.
Zowel op verzoek als ongevraagd advies verstrekken over het optimaliseren en ontwikkelen van processen. Het formuleren van verbetervoorstellen en het doorrekenen van financieel-economische consequenties bij beleidsvoornemens.

Wie zijn wij?
Wij zetten ons in voor een samenleving waarin iedereen van belang is en geniet van een gezellig thuis. Ons streven is het bieden van betaalbare huurwoningen, met extra aandacht voor degenen die echt behoefte hebben aan huisvesting en hier moeilijk toegang toe hebben.
Als een klantgerichte en stabiele organisatie willen wij uitblinken in onze dienstverlening en samenwerking met partners. Onze organisatie ondergaat veranderingen om onze kernwaarden – gedrevenheid, uitmuntendheid, professionaliteit, samenwerking en eigenaarschap – nog beter tot uiting te laten komen.

Wat wordt er van jou verwacht? 
Je beschikt over een scherp analytisch vermogen en hebt de capaciteit om te waken over nauwkeurige (toekomstgerichte) financiële verslaglegging. Met een proactieve instelling ben je in staat om effectief te plannen, organiseren en prioriteiten te stellen. Je bent gedreven om je in te zetten voor onze bewoners en een betekenisvolle maatschappelijke bijdrage te leveren. Het boeit je om betrokken te zijn bij vraagstukken en processen die te maken hebben met Leefbaarheid, Verhuur en Wonen.

Een succesvol afgeronde financiële HBO/ WO-opleiding vormt de basis voor jouw profiel, en eventuele relevante (werk)ervaring in een vergelijkbare functie wordt als een waardevolle aanvulling beschouwd. Je enthousiasme, verbindende capaciteiten en mensgerichte benadering maken jou compleet als professional.

Wat kan je van ons verwachten?

Bij ons draait alles om jou. Daarom hechten we veel waarde aan een persoonlijke benadering en zorgen we goed voor jou. We staan open voor gesprekken over hoe we de juiste balans kunnen vinden tussen werkplezier, jouw persoonlijke groei en een eerlijke beloning. Wat je van ons kunt verwachten:

  • Uitstekende arbeidsvoorwaarden
  • Begeleiding van ervaren coaches
  • Mogelijkheden voor opleiding en training
  • Flexibiliteit of stabiliteit, afhankelijk van jouw voorkeur.

Tot snel

Heb je nog vragen? Dan kun je contact met mij opnemen.

Gerelateerde vacatures

Vacature: Incasso Coördinator In de rol van Incasso Coördinator ben jij een belangrijke schakel en leidend figuur binnen het incassoteam. Je biedt actieve ondersteuning aan het team en de Teamleider bij het aanpakken van betalingsachterstanden. Jouw focus ligt op het vlekkeloos en tijdig uitvoeren van de dagelijkse operationele taken. Samen met je collega's werk je aan het vinden van passende oplossingen voor betalingsproblemen van huurders.

Vacature: Coördinator Projectadministratie Wij zijn op zoek naar een ervaren Coördinator Projectadministratie om ons team te versterken. In deze functie speel je een belangrijke rol bij het handhaven van de financiële stabiliteit van ons vastgoedbedrijf. Met jouw uitgebreide ervaring in projecten en financiële administratie, neem je complexe boekhoudkundige taken op je, analyseer je financiële gegevens en stel je nauwkeurige rapporten op. Bij onze organisatie krijg je de kans om je professioneel verder te ontwikkelen en een positieve impact te hebben op onze financiële strategie.

Vacature: Ervaren Financieel Administratief Medewerker Ben jij een ervaren financieel administratief medewerker en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dan hebben wij de perfecte functie voor jou! Een woningcorporatie in de omgeving van Amsterdam is op zoek naar een enthousiaste en gedreven Financieel Administratief Medewerker om ons team te versterken.

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste Klantenservicemedewerker voor onze woningcorporatie in Utrecht. Als Klantenservicemedewerker ben jij het eerste aanspreekpunt voor onze huurders en zorg je voor een optimale dienstverlening. Ben jij klantgericht, communicatief vaardig en heb je affiniteit met de vastgoedsector? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Neem contact met ons op

Neem contact met ons op