Allround Woonconsulent

Vacature: Allround Woonconsulent De medewerker Sociaal Beheer heeft als hoofddoel het handhaven en verbeteren van de leefbaarheid en het vergroten van de sociale veiligheid in het werkgebied door samen te werken met externe partijen. De functie vereist aandacht voor kwetsbare individuen, het vermogen om tussen verschillende niveaus te schakelen, het initiëren en uitvoeren van projecten, en een sterke persoonlijkheid. Ben jij dit?

Wat ga je doen?
De verantwoordelijkheden omvatten het aanpakken van overlastklachten, het adviseren over juridische stappen en het vertegenwoordigen van de corporatie in overleggen. Daarnaast houden we contact met bewoners- en projectcommissies, voeren we leefbaarheidsprojecten uit en onderzoeken we woonfraude.

We streven naar een veilige woonomgeving door problemen aan te pakken en oplossingen te vinden, terwijl we klachten over leefbaarheid behandelen. In gevallen van overlast nemen we de leiding bij het vinden van oplossingen, bieden we sociale begeleiding aan bewoners en vertegenwoordigen we de corporatie in juridische procedures.

Andere taken omvatten het onderhouden van contacten met buurtcommissies, het uitvoeren van huisbezoeken bij huurachterstanden, en het volgen van ontwikkelingen om oplossingen te vinden voor sociale en leefbaarheidskwesties.

Wie zijn wij? 
Onze corporatie, gevestigd in de omgeving van Haarlem, staat bekend om haar sterke sociale en maatschappelijke betrokkenheid. Ons aanbod van verhuurwoningen strekt zich uit of meerdere gemeenten streven we ernaar om te voorzien in de behoeften van onze huurders en woningzoekenden.

Binnen onze organisatie heerst een informele en collegiale sfeer, waar vijftien toegewijde medewerkers samenwerken. Elk van hen brengt zijn of haar expertise in om onze huurders en woningzoekenden te ondersteunen en te bedienen.
Aangezien wij een kleinere corporatie zijn, vinden we het belangrijk dat al onze medewerkers flexibel zijn inzetbaar zijn. Daarom verwachten we van sollicitanten ook dat ze bereid zijn om taken van hun collega’s op de afdeling Wonen over te nemen wanneer nodig.

Wat wordt er van je verwacht? 

 • HBO-achtergrond met sterke analytische vaardigheden
 • Bewezen ervaring in het oplossen van conflicten op diverse niveaus
 • Uitstekende sociale, verbale en schriftelijke communicatievaardigheden.
 • Nauwkeurigheid, flexibiliteit, tact, het vermogen tot relativeren en een teamgerichte instelling 
 • Kennis van buurt- en wijkontwikkeling, evenals expertise in huurrecht, volkshuisvesting en juridische procedures, zijn waardevolle toevoegingen

Wat kan je van ons verwachten?
Bij ons draait alles om jou. Daarom hechten we veel waarde aan een persoonlijke benadering en zorgen we goed voor jou. We staan open voor gesprekken over hoe we de juiste balans kunnen vinden tussen werkplezier, jouw persoonlijke groei en een eerlijke beloning. Wat je van ons kunt verwachten:

 • Een veelzijdige rol binnen een klantgerichte organisatie 
 • Een energiek team van collega’s staat klaar om je te verwelkomen 
 • Een deeltijdse positie van 24 uur per week, met mogelijkheid tot uitbreiding tot 32 uur
 • Vergoedingen volgens de CAO-Woondiensten zijn van toepassing op de arbeidsvoorwaarden
 • Salarisschaal I van de CAO-Woondiensten
 • Deze aanstelling begint met een contract van één jaar, met de intentie tot verlenging

Tot snel

Heb je nog vragen? Dan kun je contact met mij opnemen.

Gerelateerde vacatures

Ben jij op zoek naar een uitdagende en belangrijke functie waarin je een bijdrage kunt leveren aan de veiligheid van gezinnen in Noord-Holland? Dan ben jij misschien wel de medewerker Veilig Thuis die wij zoeken voor 28 tot 36 uur per week!

Ben jij een enthousiaste en empathische professional met een passie voor het werken met gezinnen? Wil je graag werken voor een welzijnsorganisatie in Flevoland? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Ben jij een enthousiaste en gedreven jeugdprofessional? Heb je ervaring in het werken met jongeren en hun gezinnen? En wil jij bijdragen aan de ontwikkeling en ondersteuning van jeugd in Noord-Holland? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Kan jij goed omgaan met weerstand en weet jij ten alle tijden jouw focus te richten op de veiligheid van het kind? Lees dan snel verder!

Neem contact met ons op

Neem contact met ons op