Allround financieel medewerker

Ben jij cijfermatig sterk en sociaal betrokken? Vind je het belangrijk om een bijdrage te leveren in de uitdagende wereld van de sociale huisvesting? Zet je dan in als Allround financieel medewerker.

Wat ga je doen?

In samenwerking met je team ben je verantwoordelijk voor het soepel laten verlopen van onze financiële processen. Vanwege de omvang van de organisatie is deze functie bijzonder veelzijdig. Je hebt de taak om de huuradministratie nauwkeurig en tijdig te verwerken, van de maandelijkse huurbetalingen tot het incasseren van huurgelden. Je hebt eveneens de expertise om service- en stookkosten af te handelen, waarbij je voorschotten bepaalt en de bijbehorende afrekeningen opstelt. Daarnaast speel je een cruciale rol in het goedkeuren van inkoopfacturen. Om de veelzijdigheid te benadrukken, draag je ook zorg voor de administratieve kant van leningen.

Wie zijn wij?

Onze organisatie is voortdurend in ontwikkeling, en jij bouwt daar actief aan mee. Je hebt bewezen ervaring met het merendeel van de taken.

Wat wordt er van jou verwacht?

Bij Verden doen we niet aan lange lijst met functie-eisen. Veel liever horen we van jou wie jij bent en waarom jij denkt dat je de ideale kandidaat bent voor deze functie. We hebben daarom maar twee voorwaarden voor deze vacature:  

–    Minimaal een MBO opleiding afgerond
–    Je hebt ervaring binnen de woningbouwcorporatie (Bij voorkeur kennis van Tobias).

Wat kan je van ons verwachten?

Bij ons draait alles om jou. Daarom hechten we veel waarde aan een persoonlijke benadering en zorgen we goed voor jou. We staan open voor gesprekken over hoe we de juiste balans kunnen vinden tussen werkplezier, jouw persoonlijke groei en een eerlijke beloning. Wat je van ons kunt verwachten:

  • Uitstekende arbeidsvoorwaarden;
  • Begeleiding van ervaren coaches;
  • Mogelijkheden voor opleiding en training;
  • Flexibiliteit of stabiliteit, afhankelijk van jouw voorkeur.

Tot snel

Heb je nog vragen? Dan kun je contact met mij opnemen.

Gerelateerde vacatures

Vacature: Ervaren Financieel Administratief Medewerker Ben jij een ervaren financieel administratief medewerker en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dan hebben wij de perfecte functie voor jou! Een woningcorporatie in de omgeving van Amsterdam is op zoek naar een enthousiaste en gedreven Financieel Administratief Medewerker om ons team te versterken.

Vacature: Incasso Coördinator In de rol van Incasso Coördinator ben jij een belangrijke schakel en leidend figuur binnen het incassoteam. Je biedt actieve ondersteuning aan het team en de Teamleider bij het aanpakken van betalingsachterstanden. Jouw focus ligt op het vlekkeloos en tijdig uitvoeren van de dagelijkse operationele taken. Samen met je collega's werk je aan het vinden van passende oplossingen voor betalingsproblemen van huurders.

Ben jij cijfermatig sterk en sociaal betrokken? Vind je het belangrijk om een bijdrage te leveren in de uitdagende wereld van de sociale huisvesting? Zet je dan in als Medewerker Stook- en servicekosten.

Ben jij een gedreven en ervaren administratief talent met affiniteit voor het verwerken van huurcontracten, aanvragen en alle administratieve processen binnen een woningcorporatie? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Neem contact met ons op

Neem contact met ons op